Vragen raadslid over verdachte verkoop bungalow

ROTTERDAM - Het binnen één dag doorverkopen van gemeentelijk onroerend goed met een winst van ruim één ton is reden voor raadslid Dries Mosch (Leefbaar Rotterdam) vragen te stellen aan het college van b en w.

Rotterdams Dagblad, 6 september 2006


Door Paul Smits

De in zijn ogen verdachte deal past in een rijtje transacties, waarbij gemeentelijk bezit razendsnel werd doorverkocht met superwinst.
Dit keer gaat het om een bungalow met garage aan de Turfweg in Prinsenland. Bij de notaris is dit perceel op 31 mei van dit jaar twee keer verkocht.
De eerste keer van de gemeente (OBR) aan een particulier voor 520.000 euro, de tweede keer van die particulier aan een echtpaar voor 635.000 euro.
Mosch vraagt zich af of het college op de hoogte is van de transacties en wat de reden is van voor het grote prijsverschil bij de doorverkoop.
Na volgens hem soortgelijke gevallen met Akragon en Nighttown, lijkt het erop alsof het gemeentelijke OBR vriendjespolitiek bedrijft door tegen een te lage prijs onroerend goed te verkopen. Tot nu toe heeft het stadsbestuur nooit aanleiding gezien te twijfelen aan de integriteit van het OBR.
Pikant is dat net als bij het Akragongebouw, waar nu fitnesscentrum David Lloyd in zit, bij de deal in Prinsenland weer de naam van David Beesemer opduikt. Deze vastgoedman staat genoemd als bestuurslid van de stichting, die is gelieerd aan de laatste kopers van de bungalow aan de Turfweg.
De Merwede Group van Beesemer en Jan-Dirk Paarlberg – die figureert bij transacties in het onderzoek naar de criminele activiteiten van Willem Holleeder – heeft in het verleden goed verdiend aan de doorverkoop van Akragon.